De Vlieger, Victoria, J.Mathijsen (Sektioui/81), v.Nieuwdstadt, Janssens, Landzaat, Ceesay, D.Mathijssen, Bombarda (v.Beelen/73), Caluwe (Mariana/75), Sjoekov.

AJAX:

Grim (Didulica/73), Vierklau, Bergdolmo, Galasek, Chivu, v.d.Meyde, Knopper (Ikedia/56), Ibrahimovic (Machlas/70), De Cler, Wamberto, O\'Brien.

Invallers bezorgen Ajax de 3 punten

(Door: M)

Ajax heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd in het jaar 2002 gewonnen. De Amsterdammers versloegen in Tilburg Willem II met pijn en moeite. Pas in de blessuretijd wisten de Ajacieden zich te ontdoen van de thuisploeg. Nikos Machlas en Pius Ikedia zorgden in de extra tijd voor de 3 - 1 overwinning. Na 90 minuten spelen stond er nog een 1 - 1 tussenstand op het scorebord.

Ceesay opende vlak voor rust de score voor de Brabanders. Bij de tweede paal kon hij vrij intikken nadat een vrije trap van Landzaat over de gehele Ajax-verdediging was gevlogen. Willem II kwam zo enigszins tegen de verhoudingen in op voorsprong. Ajax heerste namelijk in de eerste helft, maar kon het goede spel niet omzetten in doelpunten. Vooral Zlatan was ongelukkig in zijn acties.

Ook Cristian chivu had echter in die fase geen geluk. De Roemeense aanvoerder van de Amsterdammers zag zijn vrije trap de lat boven De Vlieger teisteren. De precisie en het nodige geluk ontbrak ook vlak na de rust toen Knopper net naast het vijandige doel schoot. Na een uur viel dan toch eindelijk de gelijkmaker. Invaller Ikedia pikte de slappe inzet van Zlatan op en wist via Victoria het net te vinden.

Om alsnog de overwinning te forceren bracht Koeman Nikos Machlas voor Zlatan Ibrahimovic. Dat bracht meer scherpte in de voorhoede van Ajax. Het bleek een gouden wissel toen de Griek in de blessuretijd deed wat de rest had nagelaten: scoren. Hij kopte een goede voorzet van Van der Meyde perfect binnen. Goed voorbeeld doet volgen, want een minuut later had Ikedia het slotakkoord door een passje van Chivu binnen te schuiven.

Al met al een goede overwinning van Ajax, die daarmee weer de koppositie overneemt van PSV. De Amsterdammers domineerden de wedstrijd, alleen verzuimden in de eerste kwartier de kansen te benutten. Ajax was de betere ploeg en speelde goed, maar het duurde (te) lang voordat het scoorde. De trouwe supporters konden pas na 94 minuten veilig ademhalen en tevreden en opgelucht naar huis terugkeren. De 3 punten waren binnen!