Gele kaart: Vreven, Jochemsen, Tanghe (Utrecht), Van der Vaart (Ajax)

Wapenaar; Vreven, Touzani, Zwaanswijk, Bosschaart, Tanghe, De Jong, Van Mol, Gluscevic (80\' Schut), Kuyt, Van den Bergh (35\' Jochemsen).

Ajax:

Didulica, Heitinga (56\' Trabelsi), Bergdolmo, Chivu, De Cler (78\' Mido), Yakubu, O\'Brien, Van der Vaart, Van der Meyde, Machlas (73\' Zlatan), Wamberto.

Ajax laat het afweten in tweede helft

(Door: M)

Ajax heeft de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen FC Utrecht in Nieuw Galgenwaard verloren: 3 - 1. Ajax kwam door een doelpunt van Van der Meyde nog wel op voorsprong en ging zelfs met die stand rusten, maar na de pauze walste FC Utrecht over het elftal van Ronald Koeman heen. Tanghe, Van Mol en Jochemsen zorgden ervoor dat alle Ajacieden toch nog met een kater de feestdagen zullen doorbrengen. Daar kan zelfs het herstkampioenschap niets aan veranderen.

Het enige doelpunt in een hectische eerste helft kwam op naam van Andy van der Meyde. De rechtsbuiten van Ajax verraste na 7 minuten spelen de verdediging van FC Utrecht met een hard schot, waar ook Harold Wapenaar niet meer bij wist te komen. Een verdiende voorsprong, gezien de verhoudingen in het veld. Ajax hield het veld klein en had door een grotere technische capaciteit het betere van het spel. De Amsterdammers verzuimden op een grotere voorsprong te komen door enkele counters niet goed uit te spelen. De thuisploeg kon daar op dat moment weinig tegenin brengen. Het belangrijkste wapenfeit van FC Utrecht was een bal op de paal van Bosschaart. In de onrustige eerste helft (ook op de tribunes) kwamen beide elftallen echter niet tot groots voetbal. Vreven en Van der Vaart kregen beide de gele kaart voorgeschoteld. Van der Bergh ontsnapte aan een rode kaart (maar vreemd genoeg ook aan geel) na een aanslag op Yakubu.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers. FC Utrecht nam het iniatief in de wedstrijd over van de Amsterdammers, doordat het feller uit de startblokken kwam. Dit leidde tot enkele aardige kansen voor de Domstedelingen. Koeman besloot in te grijpen door Heitinga te vervangen voor Trabelsi. Die kon echter ook niet voorkomen dat de thuisclub op gelijke hoogte kwam door een vrije trap. Via een dwarrelschot van 35 meter liet Tanghe Didulica kansloos. De beer was vervolgens los bij FC Utrecht. Ajax kwam niet meer onder de druk vandaan en moest ook een tweede en derde tegentreffer slikken. Eerst scoorde Tom van Mol via een hard en laag schot in de verre hoek en vervolgens was het Arco Jochemsen die raak schoot nadat de bal van Kuijt via de paal weer het veld was ingekomen. Aanvallend kon Ajax ook geen vuist meer maken. Tot 3 keer toe konden de Ajacieden doelman Wapenaar niet passeren, waardoor de nederlaag een feit werd.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Ajax Pool goed voorspeld.