Geel: Lachambre, Vandenbrouck (Roda JC), Yakubu, Ibrahimovic, Van der Vaart

Roda JC: Kalac, Rudge, Vrede (Vandenbrouck \'18), Luypers, Lachambre, Senden, Van Dessel, Vicelich, Lawal (Soetaers \'68), Berglund (Zafarin \'80), Anastasiou

Ajax: Grim (Didulica \'89), Heitinga (Knopper \'61), Bergdolmo, Chivu, Maxwell, Yakubu, Van der Vaart, O\'Brien, Van der Meyde (Trabelsi \' 76), Ibrahimovic, Wamberto

Ajax laat punten liggen in Kerkrade

(Door: )

Ajax is er zaterdagavond, net als vorig seizoen, niet in geslaagd om de uitwedstrijd tegen Roda JC winnend af te sluiten. De Amsterdammers kwamen wederom niet verder dan een 1 - 1 in het Parkstad Limburg Stadion. Een stand waar beide ploegen patent op lijken te hebben, want ook de thuiswedstrijd tegen de Limburgers eindigde in deze stand. Het elftal van Ronald Koeman had het traditioneel zeer moeilijk tegen het stugge Roda JC. De thuisploeg kwam na 22 minuten spelen op voorsprong door een benutte penalty, gegeven door scheidsrechter Temmink die Chivu een overtreding zag maken op Berglund in het strafschopgebied, van de Griek Anastasiou. In de 68ste minuut konden de Amsterdammers pas iets terug doen. Zlatan liep de bal uit een voorzet van Van der Vaart binnen. Vanaf dat moment speelde Ajax vol op de aanval op zoek naar de winnende treffer. Roda JC hield echter met de nodige moeite stand, waardoor Ajax met een schamel puntje huiswaarts keert.