Geel: Grujic, Cziommer, De Gier (FC Twente)

Ajax: Grim, Bergdolmo, Chivu, Galasek, Heitinga, Wamberto, Van der Vaart, Maxwell (De Cler '46), Van der Meyde, Zlatan (Machlas '73), Mido

FC Twente: Boschker, Polak, Grujic, Pothuizen, El Brazi, Van der Weerden, Van der Laan, Van der Leegte (Houwing '88), Van der Paar (Cziommer '77), Cairo, De Gier

Winst Ajax in tumultueus duel

(Door: )

Ajax wist vanavond in de Arena eindelijk weer eens tot winst te komen. In een tumultueus duel kwam Ajax tot een 3-2 uitslag. Daardoor blijft Ajax in de race met Feyenoord dat vanavond uit bij RKC Waalwijk wist te winnen. En is er eventjes rust binnen de club na de reeks wedstrijden zonder overwinning. Of die rust van korte duur zal zijn moet de komende dagen blijken. Voor en na de wedstrijd was de aandacht voor de schrijvende en fotopers bijna volledig gericht op Ajax trainer Co Adriaanse. Er werd druk gespeculeerd over een ontslag binnen enkele dagen.

Ajax begon goed aan de wedstrijd met aanvallend voetbal en kansen. Binnen een kwartier spelen stond FC Twente echter al op een veilig lijkende 0-2 voorsprong door 2 goals van De Gier. De eerste twee kansen voor de ploeg uit Enschede waren direct raak. Twee keer zette Cairo ongehinderd de bal voor op De Gier die vervolgens de hoek voor het uitkiezen had.

Iedereen die Ajax een warm hart toedraagt vreesde alweer het ergste. Het spel van Ajax bleef echter alleszins behoorlijk gezien de 0-2 achterstand. Ajax kon een aantal kansen creeren maar was ietwat ongelukkig in de afwerking. Na zo'n 40 minuten kwam daar nog eens een rode kaart voor Mido. De Egyptenaar veroorzaakte een opstootje bij de goal van Boschker en liet zich vervolgens gaan tegen Grujic die naar de grond ging. Dat zal hem ongetwijfeld een aantal wedstrijden schorsing gaan opleveren.

In de tweede helft kon Ajax de wedstrijd met 10 man opvallend genoeg wel omkeren. Ajax ging op dezelfde voet, aanvallend, verder en kon nu wel tot scoren komen. Ajax kwam via goals van Van der Meyde en Van der Vaart weer op gelijke hoogte. De eerste scoorde uit een scrimmage de aansluitingstreffer. Deze gaf ook het publiek weer hoop, dat vevrolgens achter de ploeg ging staan. Door deze steun kon Ajax FC twente nog steviger vastzetten. dat resulteerde onder andere in een vrije trap die door Ajax topscorer Van der Vaart benut werd.

In de 80ste minuut leken de tien man te krijgen waar ze recht op hadden. Wamberto ging neer in het strafschopgebied en had een penalty moeten krijgen. Het zat Ajax echter niet mee om onbegrijpelijke redenen gaf Van Dijk de penalty niet.

Ajax liet zich echter niet van de kook brengen en bleef trachten de goal op eigen kracht te forceren. De 10 man kregen vervolgens 4 minuten voor tijd alsnog de beloning voor hun enorme strijd, inzet en voetbal van een zeer behoorlijk niveau door een prachtig schot van de Braziliaan Wamberto die de bal in de verre hoek 'weglegde'.

Uitslag Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Ajax Pool goed voorspeld.