Geel: O\'Brien, Trabelsi, Mido (Ajax), Ramzi (PSV)

Ajax: Grim, Chivu, Trabelsi, Bergdolmo, Yakubu (Van der Meyde \'46), Maxwell, Galasek, Van der Vaart, O\'Brien (Mido \'46), Zlatan, Wamberto

PSV: Waterreus, Faber (Addo \'57), Nikiforov Ooijer, Heintze, Bégelund, Lucius, Vogel, Bouma (Ramzi \'26), Kezman, Vennegoor of Hesselink

Ajax weer in eigen huis onderuit tegen PSV

(Door: M)

Ajax is zondagmiddag in eigen huis met een ietwat vertekende 1-3 nederlaag onderuit gegaan tegen PSV. Ook dit jaar kwam de ploeg er weer niet aan te pas tegen de Eindhovenaren. Door verdedigende fouten kwam PSV al na dertien minuten op een veilige 0-2 voorsprong via doelpunten van Kezman en Lucius. De Eindhovenaren, dit seizoen zo matig in uitwedstrijden, kreeg daardoor het benodigde zelfvertrouwen. Pas in de tweede helft kwam Ajax echt terug in de wedstrijd.

Het maakte ook de zeer belangrijke aansluitingstreffer. Dick Jol floot de goal echter om dubieuze redenen af wegens duwen. Dat bleek uiteindelijk de nekslag voor Ajax. Rommedahl maakte tien minuten voor tijd de beslissende treffer, 0-3. Pas drie minuten voor tijd kreeg Ajax nog een penalty om de eer te redden. Dat was wel besteedt aan de Noor Bergdélmo die de eindstand op 1-3 bracht.

Concurrent Feyenoord profiteerde volledig van de nederlaag van Ajax tegen PSV. De ploeg uit Rotterdam heeft nu 2 punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld. Vitesse is in punten op gelijke hoogte gekomen van Ajax, maar heeft op zijn beurt een wedstrijd meer gespeeld dan de Amsterdammers. Op de topscorerslijst heeft Van Hooijdonk door zijn 3 goals de kop van Van der Vaart overgenomen.

Co Adriaanse liet na afloop van de verloren klassieker tegen PSV weten te begrijpen dat de supporters hevig teleurgesteld zijn na de nederlaag tegen PSV. 'Als trainer ben je verantwoordelijk voor het resultaat. Als topclub hoor je te winnen, zeker in eigen huis tegen de concurrent. Dan begrijp ik dat je als fan zeer teleurgesteld bent en dat laat merken' aldus Adriaanse.

'Met het systeem dat wij speelden (5-3-2, red) ga je ervan uit dat je niet zo makkelijk goals weggeeft zoals vanmiddag. Dan wordt het erg lastig. Ik wilde de spelers na de 2-0 tijd geven om weer ind e wedstrijd te komen en besloot daarom pas in de rust te wisselen. Dan is het jammer dat de tegengoal van Ajax zo laat komt, we hebben er enige kansen op gehad. Maar als ze dan via de snelheid van Rommedahl op 0-3 komen dan is het natuurlijk voorbij' aldus een teleurgestelde coach van Ajax