De Graafschap: Postma, Bot, Berk Beelenkamp, Vreman, Frénkel, Nok, Meerdink (Promes '89), Van Leerdam, Van de Brom (Bakens '75), Valeev, Schulp

Ajax: Grim, Heitinga, Galasek, Chivu, De Cler, O'Brien, van der Vaart, Maxwell (Ikedia '49), Van der Meyde, Machlas, Wamberto

Gelijkspel tegen De Graafschap

(Door: M)

Ajax is er zondagmiddag in Doetinchem niet in geslaagd om van De Graafschap te winnen. De gehavende Amsterdammers, die in totaal 10 spelers voornamelijk wegens blessures niet konden inzetten, moesten na 90 minuten genoegen nemen met een 1 - 1 gelijkspel tegen de Superboeren. 11.000 toeschouwers zagen de thuisclub in de 76ste minuut tegen de verhoudingen in op voorsprong komen door een treffer van Meerdink. Lang konden de supporters van De Graafschap echter niet genieten van die voorsprong. E e n minuut later zorgde Wamberto namelijk al voor de gelijkmaker voor de aanvallende Amsterdamse ploeg. In het restant van de wedstrijd kregen beide elftallen nog een aantal goede kansen, maar die werden niet benut waardoor de 1 - 1 stand op het scorebord bleef staan.

Ondanks het teleurstellende gelijkspel staan de Amsterdammers sinds dit weekend vreemd genoeg steviger op de eerste plaats in de competitie. De directe concurrenten van Ajax lieten namelijk ook punten liggen tegen op papier mindere goden. Vitesse kwam in Tilburg vrijdag niet verder dan een 1 - 1 gelijkspel tegen Willem II, PSV ging in Rotterdam verrassend met 2 - 1 (o.a. een doelpunt van Aron Winter) onderuit tegen Sparta en Feyenoord moest in Breda met 2 - 1 het onderspit delven tegen NAC. Derhalve liep Ajax 1 punt uit op PSV en Feyenoord en kwam Vitesse niet dichterbij. Na 11 duels hebben de Amsterdammers nu 26 punten, 3 meer dan nummer 2 Vitesse dat daarnaast al een wedstrijd meer speelde dan de Ajacieden. Feyenoord volgt op de derde plaats met 22 punten uit 10 wedstrijden.