Ajax: Grim, Trabelsi, Bergdolmo, Yakubu (Heitinga \'20), De Cler, Galasek, O\'Brien, Van der Vaart (Knopper \'86), Van der Meyde, Wamberto, Mido (Machlas \'77)

Willem II: De Vlieger, Jaliens, Mariana, Van Nieuwstadt (D.Mathijssen \'46), J.Mathijsen, Victoria, Landzaat, Ceesay, Sjoekov, Caluwe (Sektioui \'77), Abdellaoui (Sanou \'77)

Revanche Ajax met overwinning tegen Willem II

(Door: )

Ajax heeft de eerste plaats in de competitie behouden door een overwinning op Willem II. In de Arena werd het 4-1 voor de Amsterdammers, waarmee ze revanche namen voor de nederlaag in Heerenveen van afgelopen woensdag. De wedstrijd leek aanvankelijk een beetje op die van woensdag. Na 18 minuten bracht Ajax topscorer Van der Vaart Ajax aan de leiding. Net als woensdag
kwam de tegenstander op slag van rust op gelijke hoogte via een doelpunt van Caluwe.

In de tweede helft stelde Ajax echter orde op zaken via doelpunten van O'Brien (in de 72ste minuut), Machlas (in de 80ste minuut) en Knopper (86ste minuut). Daarmee behoudt Ajax haar eerste positie. Concurrent Feyenoord kwam zondagmiddag in eigen huis ook tot winst. FC Utrecht werd simpel met 4 - 0 verslagen. De Rotterdammers volgen op de tweede plaats met 3 punten achterstand op Ajax, dat echter een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Abubakari Yakubu viel tijdens de wedstrijd al na 20 minuten uit met een vleeswond onder zijn knie. Hij moet voorlopig rust houden en kan niet meespelen tegen Kopenhagen. Ook Trabelsi moest voor voortijdig afhaken waardoor Ajax het restant van het duel met tien man speelde omdat Adriaanse al 3 wissels had gepleegd. Waarschijnlijk kan hij voor de UEFAcup tegen Kopenhagen weer gewoon spelen. Dit geld niet voor de al langer geblesseerden Pasanen, Cruz, Van der Gun en Vierklau. Christian Chivu kon tegen Willem ll al niet meedoen wegens een knieblessure, maar is waarschijnlijk tegen Kopenhagen (donderdag) wel weer van de partij.