Geel: Denneboom (Heerenveen), Trabelsi, Bergdolmo (Ajax)

SC Heerenveen: Vonk, Venema, Klompe, G.de Nooijer, Edman, Radomski, Jensen, Lurling (Hakansson '75), Nurmela, Allbéck, Denneboom (D. de Nooijer '85)

Ajax: Grim, Bergdolmo, Yakubu, Chivu, Trabelsi, O\'Brien, Galasek (Machlas '79), Van der Vaart, Van der Meyde, Mido, Wamberto

Ajax verrassend fors onderuit tegen Heerenveen

(Door: M)

Na de goede reeks waarin Ajax souverein haar wedstrijden wist te winnen, kwam het als een verrassing dat Ajax woensdagavond fors onderuit ging in Heerenveen. De Amsterdammers verloren met 5-1. Ajax ziet daarmee Feyenoord in verliespunten op gelijke hoogte komen, Feyenoord moet nog wel een inhaalwedstrijd winnen om in punten op gelijke hoogte te komen van Ajax. Vitesse volgt op 4 verliespunten.

Ajax kwam in de eerste helft tegen Heerenveen op voorsprong door topscorer van der Vaart. In de laatste minuut scoorde de Deen Allbéck de gelijkmaker. In de tweede helft ging het mis voor de Amsterdammers. Achtereenvolgens De Nooijer, Denneboom, en de tweede van Allbéck en De Nooijer wisten Ajax doelman Fred Grim te verschalken.

De 5-1 nederlaag kwam als een mokerslag aan in de Amsterdamse gelederen. Na de ongeslagen reeks vanaf de start van het seizoen had de ploeg zeker niet gerekend op zo'n domper. 'Het mag niet gebeuren, dat je in de tweede helft vier tegen doelpunten op rij krijgt. Vreemd, in een wedstrijd 5 doelpunten tegen en in de voorgaande acht duels 3 tegentreffers.

Na de tweede treffer was de organisatie in de verdediging helemaal zoek.'aldus Adriaanse. 'Maar natuurlijk moest het eens gebeuren dat je tegen een nederlaag oploopt, de manier komt alleen hard aan en we moeten zien hoe de spelersgroep dit kan verwerken met het oog op de volgende wedstrijd'.