Ajax wint in Zwitserland: 2-4

2 november 2005 22:34

Ajax heeft vanavond in Zwitserland FC Thun verslagen met 2-4. Ook al ging het niet gemakkelijk en was het spel nog lang niet "des Ajax'", zetten de Amsterdammers hiermee een reuzenstap richting de tweede ronde van het hoofdtoernooi van de Champions League.

In het begin van de eerste helft was het verrassend FC Thun dat Ajax af en toe terugdrong en brutaal aanviel. De paar flinke kansen die daaruit voorkwamen werden echter niet benut. Ajax lukte het aan de andere kant van het veld wel om te scoren. Een prachtige voorzet van Emanuelson werd door Anastasiou op de keeper gekopt. In de rebound schoot Sneijder hard raak. Het schot werd nog aangeraakt door een Zwitsers been, maar dat maakte niets meer uit: 0-1.

Tien minuten in de tweede helft kwamen FC Thun uit het niets langszij. Een counter werd afgerond door de enige spits, Lustrinelli: 1-1. Snel daarna moest de Zwitserse doelman echter alweer capituleren, toen Anastasiou zoveel druk zette op Deumi, dat hij een voorzet van Babel van links in het eigen doel werkte: 1-2.

Vervolgens leek het erop dat Ajax de wedstrijd in de zak had en het wachten was op de 1-3. Een kwartier voor het eind leidde gepruts in de eigen verdediging echter tot de 2-2. Het laatste tikje kwam van invaller Adriano.

Daarna werd het een enorm open wedstrijd, met grote kansen aan beide kanten. Twee spelers van FC Thun ontsnapten aan rode kaarten, na het neerhalen van een doorgebroken Babel (geel) door Ferreira en een smerige elleboog in het gezicht door Hodzic van Sneijder (niet gezien). Pas in de blessuretijd schoot De Jong Ajax langs FC Thun, waardoor de Amsterdammers winnend van het veld mochten stappen. Boukhari maakte zelfs nog de vertekenende 2-4.