Transparent
Inloggen
Sluiten

[Redactioneel] Kritiek Molenaar op ledenraad van Ajax

2 november 2005 19:46

Verslaggever: P.

In de papieren versie van Voetbal International krijgt Keje Molenaar de gelegenheid om zijn analyse omtrent zijn sollicitatie als algemeen directeur bij Ajax, het functioneren van het huidige bestuur en de voorzitter van Ajax te geven. In het interview in Voetbal International zegt Molenaar het volgende:

[Omtrent de vraag van Jaakke aan de ledenraad dat hij weg zou gaan als zij dat zouden willen] "Hij heeft een cosmetische situatie gecre?erd door al v??r de vergadering de zaak met de ledenraad af te kaarten. Hij wist dat ze achter hem zouden blijven staan. (..) De ledenraad bij Ajax is veel te machtig en bovendien zitten er te veel mensen in die je niet zo belangrijk moet maken bij een voetbalclub. Het merendeel zit er alleen voor zichzelf en niet voor de club. Volgens mij is Dick Schoenaker het enige lid van de ledenraad die ooit in het eerste elftal van Ajax gespeeld heeft. Dat is belachelijk (..)."

[Omtrent het al dan niet handig zijn dat het bestuur van Ajax ook deel uitmaakt van de raad van commissarissen] "Nee, dat is niet juist. dan zit je dus met de situatie dat je op dinsdag het beleid controleert dat je maandag hebt gemaakt. Dat zorgt voor belangenverstrengeling".

[Omtrent de manier waarop Jaakke heeft laten weten dat de kritiek hem niet raakt] "Hij is zijn stellingen aan het betrekken. Als ik lees dat hij zegt dat Ajax niet gaat scoren als hij vertrekt, maakt hij weer duidelijk dat hij er niets van heeft begrepen. De kritiek op hem heeft niets met het winnen van wedstrijden te maken, het gaat om zijn beleid."

[Redactioneel]
Het is de zoveelste keer dat Ajax geconfronteerd wordt met kritiek op de organisatiestructuur, een direct gevolg van het naar de beurs gaan van Ajax, en de invulling ervan. Gezien de vele wisselingen in de samenstelling van het bestuur en de technische staf de afgelopen jaren lijken er, zoals Molenaar doet, gegronde redenen te zijn vraagtekens te zetten bij de structuur en de invulling ervan. Alleen al om di? redenen is het standpunt van de ASD dat er ??n of meer afgevaardigde(n) van de supporters zitting zouden moeten hebben in de ledenraad van groot belang. Een voetbalclub als Ajax is namelijk geen ivoren toren. Het persisteren in een houding die daar wel op lijkt zorgt er alleen maar voor dat er nog meer Ajacieden de club de rug toe keren.

Meer op




Tags

ledenraad molenaar bestuur redactioneel jaakke afgevaardigde asd belangenverstrengeling beurs cosmetische erd gecre gegronde ivoren keje machtig merendeel organisatiestructuur persisteren schoenaker sollicitatie toren uitmaakt wisselingen zitting

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper