Ajax onderuit in Alkmaar: 4-2

18 september 2005 14:25

Ajax is er niet in geslaagd om concurrent AZ in eigen huis te verslaan. De ploeg van Danny Blind begon goed aan de wedstrijd, maar liep uiteindelijk tegen een 4-2 nederlaag op. Ajax kwam na 10 minuten op voorsprong via een doelpunt van Sneijder. Tegen de verhouding in draaide AZ de wedstrijd in hun voordeel met twee doelpunten van Arveladze in twee minuten. Het eerste doelpunt werd hevig bekritiseerd door de Ajacieden vanwege twijfel of de bal wel over de lijn was geweest. Op slag van rust kwam Ajax verdiend op gelijke hoogte via een afstandschot van opnieuw Sneijder. Ajax liet het na om het overwicht in de eerste helft in een voorsprong uit te drukken.

In de tweede helft was het weer een opleving van twee minuten die Ajax de das om deed. Binnen twee minuten was het dit keer de Deen Kenneth Perez die zijn ploeg op 4-2 bracht. Beide kleren trof hij doel via een afstandschot. Vlak voor tijd kreeg Lindenbergh de rode kaart getoond van Luinge, naar verluidt voor slaan van de tegenstander.