Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax naar Tsjechie en Zwitserland; Arsenal niet de gewenste topper voor de fans

25 augustus 2005 17:07

Verslaggever: RvN

Voor de Ajax fans staan er weinig aansprekende wedstrijden naar Tsjechie (Sparta Praag) en naar Zwitserland (FC Thun) op het programma. FC Thun had de een na laagste coeffcient van de 32 deelnemers. FC Thun plaatste zich door in de derde voorronde van de Champions League het Zweedse Malmo met 1-0 en 3-0 te verslaan. Na zes duels staat FC Thun gedeeld eerste in de competitie met dertien punten, evenveel als FC Basel.

Website FC Thun: www.fcthun.ch

In Praag staat een treffen met Sparta Praag op het programma, een stugge tegenstander maar een weinig aantrekkelijk affiche. Met twee overwinningen en een nederlaag staat Sparta Praag na drie competitierondes op een zesde plaats in de nationale competitie.

website Sparta Praag: www.sparta.cz

Uit pot 1 krijgt Ajax te maken met Arsenal. van te voren gaven de Ajax fans massaal de voorkeur aan voor een treffen tegen Liverpool. Tweede keus was het Barcelona van Frank Rijkaard. Een tweestrijd met Arsenal kon slechts 7% vooraf echt bekoren. Ajax kent Arsenal goed, de laatste jaren troffen ze de Britse ploeg steeds op het Amsterdam Tournament. In Augustus werd het 0-1 door een doelpunt van Lupoli.

Arsenal: www.arsenal.com

[Later meer over de tegenstanders van Ajax.]

Meer op




Tags

arsenal praag sparta thun tsjechie zwitserland topper affiche barcelona basel coeffcient competitierondes fcthun liverpool lupoli malmo rijkaard tournament tweestrijd voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht