Transparent
Inloggen
Sluiten

Champions League dichtbij na 2-2

10 augustus 2005 20:53

Ajax is dichtbij kwalificatie voor de Champions League na een 2-2 gelijkspel in de heenronde van de derde voorronde. Met die 2-2 kwam Ajax goed weg in Denemarken. Toch zal het teleurstellend zijn geweest omdat de gelijkmaker van de Denen pas in blessuretijd tot stand kwam. Brondby had de beste kansen, maar Ajax was veel effectiever. Al voor het duel werd aangegeven dat de Denen in eigen huis veel sterker zijn dan uit. Ajax had het vooral moeilijk met het opportunisme van de Denen. Rosenberg en Babel waren de doelpuntenmakers voor Ajax.

Ajax had het in het eerste half uur erg moeilijk met Brondby. De ploeg kon er nauwelijks uitkomen en Vonk moest de ploeg diverse malen redden. tgeen de verhouding in kwam Ajax op voorsprong. Na een goede aanval over vele schijven kreeg Rosenberg een pass binnen het strafschopgebied van Pienaar die hij gehinderd door een verdediger binnen kon schieten.

Vier minuten later stond het alweer gelijk na een rommelige situatie voor de goal van Ajax.

In de tweede helft had Ajax meer controle, maar moest het toch weer enige kansen weggeven. De ploeg kon er zelf oon enkele noteren. Het was weer Ajax dat op voorsprong kwam. Via een individuele actie waarbij Babel naar de grond ging en weer snel opkrabbelde in het strafschopgebied kreeg hij een schotkans en joeg hij de bal ongenadig hard in de korte bovenhoek.

Sneijder had vervolgens oog in oog met de keeper de 1-3 op de schoenen. Hij schoot echter over al moet gezegd worden dat hij nauwelijks tijd had. In de slotfase raakte de Denen nog een keer de lat alvorens ze ver in blessuretijd alsnog de gelijkmaker binnenwerkten. Daar kwma veel geluk bij kijken, de inzet werd door Escude van richting veranderd waardoor Vonk kansloos werd.




Tags

babel brondby rosenberg vonk binnenwerkten bovenhoek denemarken effectiever escude gehinderd heenronde joeg kwalificatie kwma malen noteren ongenadig oon opkrabbelde opportunisme pienaar rommelige schijven schotkans tgeen verhouding voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah