Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint JC Schaal; te sterk voor PSV

5 augustus 2005 22:23

Verslaggever: Batistuta

Ajax heeft voor de vijfde keer in haar historie de Johan Cruijff Schaal weten binnen te slepen. De ploeg was met 2-1 duidelijk te sterk voor PSV. Dat gebeurde ondanks dat de ploeg nadrukkelijk gehavend was door het ontbreken van een reeks van spelers. Dat zal Ajax goed doen in de aanloop naar de duels tegen Brondby. Ajax zette zich tegelijkertijd nadrukkelijk neer als kampioenskandidaat.

In een wat fletse eerste helft ging het spel gelijk op. Ajax had meer balbezit en zocht het initiatief tegen een compact en verdedigend PSV. Aan beide kanten waren er een paar kansjes te noteren.

In de tweede helft kwam PSV snel op voorsprong. ietwat gelukkig kreeg Bouma een val vanuit een corner voor zijn voeten en schoot de 1-0 voor PSV binnen. Daarna zette Ajax nog een tandje hoger. Toen regende het diverse kansen voor Ajax. Na twee schuivers net voor langs was het Nigel de Jong die een vrije trap van Pienaar binnenkopte. Hij stond echter nipt buitenspel. Twee minuten later was er een identieke situatie. Alle aandacht was weer op De Jong gericht, maar Boukhari krulde de bal prachtig uit de vrije trap binnen voor de gelijkmaker.

Ajax aarzelde niet en ging direct voor de winnende treffer. Die kreeg het dan ook geheel verdiend. Babel mocht de bal na een een-twee met opnieuw Boukhari inschieten.

PSV kon daar te weinig creativiteit en aanvallende initiatieven tegenover zetten. Ajax speelde een uitstekende tweede helft en liet zien dat het op de goede weg is.




Tags

boukhari jong aarzelde babel binnenkopte bouma brondby compact fletse gehavend historie identieke inschieten kampioenskandidaat kansjes krulde nigel nipt noteren pienaar schuivers tandje val

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki kroes leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper