Kleine nederlaag voor Ajax tegen Arsenal; toernooizege nog ver weg

29 juli 2005 21:03

Het zal moeilijk worden om voor de vijfde keer op rij het Amsterdam Tournament winnend af te sluiten voor Ajax. In het eerste duel op vrijdag verloor Ajax met 0-1 van Arsenal door een doelpunt vijf minuten voor tijd door Lupoli. Porto gaat nu aan de leiding met vijf punten voor Arsenal met vier. Ajax en Boca Juniors hebben ieder nul punten. De Amsterdammers zullen nu zelf ruim moeten winnen tegen Boca Juniors en hopen op een bijvoorbeeld 0-0 gelijkspel tussen Arsenal en Porto. Voor elk doelpunt krijgen de ploegen in dit toernooi namelijk een extra punt.

In het duel tussen Ajax en Arsenal werd voor rust niet gescoord. Al in de eerste minuut kreeg Sneijder daartoe wel een gelegenheid. Aan de andere kant had Ljungberg tot twee keer toe de mogelijkheid om de doelpuntloze stand van het scorebord te halen. Zonder dat het groots en spannend werd was het een aardige wedstrijd om te zien in de Arena in de eerste helft.

Arsenal toonde zich een uitstekende ploeg en was er duidelijk op gebrand een betere prestatie neer te zetten dan vorig seizoen. Arsenal creerde de beste kansen. Een minuut of vijf voor tijd werd Lupoli door Hleb vrij gezet in het centrum. Hij schoot de 0-1 achter Stekelenburg. Met een prachtige actie kwam Charisteas vlak voor tijd nog dichtbij een doelpunt. Zijn indraaiende schot belandde echter op de kruising van paal en lat.

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Trabelsi (Obodai), Grygera, Maduro, Lindenbergh, De Jong, Galasek, Sneijder, Pienaar, Rosenberg (Charisteas), Babel (Mitea).