Ajax haalt ongenadig uit tegen Rijnsburgse Boys: 0-12; rentree Rosales

16 juli 2005 15:05

Ajax heeft zaterdagmiddag ongenadig uitgehaald. Tegen de amateurs van de hoofdklasser Rijnsburgse Boys werd het maar liefst 0-12. Daarmee maakte de ploeg iets goed na de kritiek over het weinige scoren in de eerste oefenwedstrijden. De Argentijn Rosales maakte ongeveer een half uur voor het einde zijn rentree na lang blessureleed. Rosenberg was topscorer met drie goals.

De wedstrijd was opnieuw live te volgen via een lokale omroep en natuurlijk Ajax Netwerk.

Na ruim 20 minuten werd het 0-1 door Rosenberg, hij lijkt dus los te gaan komen. Hij nam de bal aan met zijn borst en schoot hem vervolgens met rechts in de linkerkruising. Ajax was heer en meester in Rijnsburg, de ploeg gaf niets weg en was continu in de aanval.

Na ruim een half uur spelen kwam Ajax op een 0-2 voorsprong. De Amsterdammers kregen een penalty die door aanvoerder Escude onberispelijk werd binnengeschoten. Vlak daarna werd het alweer 0-3 via een doelpunt van Rasmus Lindgren. Vervolgens ging het heel snel met de 0-4 van Rosenberg en de 0-5 van Boukhari. Daarna volgden De Ridder en opnieuw Rosenberg met de 0-6 en de 0-7, een ongelofelijke score tegen deze hoofdklasser na 40 minuten.

Na rust mocht Escude aanleggen voor zijn tweede penalty en de 0-8 binnenschieten. Na 20 minuten in de tweede helft werd het 0-9door De Jong zo bleek later. De Ridder en De Jong maakten respectievelijk de 0-10 en 0-11. Vlak voor het einde tekende Anastasiou voor de 0-12.

0-12 Anastasiou

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Grygera, Heitinga, Escude, Lindgren, Pienaar, De Ridder, Lindebergh, De Mul, Rosenberg en Boukhari.

Invallers 2e helft: Vonk, Obodai, De Jong, Sneijder, Vermaelen, Anastasiou, Rosales