Ajax verslaat HHC met 1-5 na achterstand bij rust; eerste goal Rosenberg

14 juli 2005 19:08

Verslaggever: RvN

Ajax heeft het duel tegen de amateurs van HHC uit Hardenberg met 1-5 gewonnen. Daar leek het lange tijd niet naar uit te zien. Bij rust stond de ploeg nog op een 1-0 achterstand, deze was niet eens onverdiend. Na rust zetten de invallers de zaak recht. Dat werd ingeleid door een penalty van Galasek. Vervolgens scoorde Rosenberg met het hoofd zijn eerste goal. De Ridder, De Jong en Mitea zetten de stand achtereenvolgens op 1-5.

Het duel was live te volgen via een regionaal radiostation.

Vlak na 19.30 uur werd er in Hardenberg afgetrapt door HHC. Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Ben Haverkort.
In de tweede minuut maakte een speler van HHC direct een enorme overtreding van achteren op de achillespezen op Vermaelen. De verdediger kreeg slechts geel waar rood op zijn plaats was.

Na 8 minuten scoorde een speler voor HHC. Die maakte vandaag zijn debuut. Aan het begin van de week scoorde hij ook tegen Ajax toen hij bij Wezep zijn afscheidswedstrijd speelde.

Ajax had uiteraard het meeste balbezit en de meeste kansen, maar HHC speelde uitstekend mee en leek behoorlijke controle te hebben in de wedstrijd.

Na een minuut of tien in de tweede helft kwam Ajax langszij via een penalty van Galasek. Een minuut of vier later werd het zelfs 1-2 via Rosenberg die scoorde met het hoofd. Dat betekende zijn eerste goal voor Ajax.

Tien minuten voor tijd werd het via een mooie goal van De Ridder 1-3. De amateurs zaten er in de slotfase fysiek doorheen. Het werd in de slotfase zelfs nog 1-4 door Nigel de Jong en 1-5 via Mitea.

Opstelling Ajax eerste helft:
Vonk, Obodai, Heitinga, Galasek, Vermaelen, Pienaar, Sneijder, Lindenbergh, De Mul, Anastasiou, Boukhari

Opstelling Ajax tweede helft:
Lobont, Obodai, Grygera, Vermaelen, Lindgren, De Jong, Galasek, Sneijder, Anastasiou, De Ridder, Rosenberg en Mitea

Het is het eerste duel van Vonk na zijn blessure. In de tweede helft speelt Lobont. Stekelenburg moet dus een dagje aan de zijkant toezien. Trabelsi en Charisteas die vandaag terugkeerden in de selectie, zijn er uiteraard nog niet bij.