Ajax wint met 3-4 van WHC door goal in laatste minuut

Verslaggever: RvN

Na de 0-7 van afgelopen zaterdag zette Ajax maandagavond een teleurstellende uitslag neer tegen WHC Wezep. Ajax won met slechts 3-4. De 3-3 score was al bij rust bereikt. Het duurde vervolgens tot de 90ste minuut voordat Ajax de winnende 3-4 kon maken via Boukhari. Voor Ajax scoorden Anastasiou, Lindgren en De Mul in de eerste helft. Het duel was live te volgen via internet via een lokaal radiostation. Er konden 200 mensen via internet meeluisteren, daarna raakte de streaming helaas vol.

Bij rust stond er een bizarre 3-3 op het scorebord. Ajax kwam tot drie keer op voorsprong, maar WHC kwam steeds snel weer terug in de wedstrijd. Eerst binnen vier minuten, bij de tweede goal van Ajax binnen twee minuten en bij de derde goal zelfs binnen een minuut na de goal van Ajax. Dat leverde nogal wat hilariteit op in Wezep.

De algemene gedachte was dat Ajax een en ander in de tweede helft wel zou rechtzetten. Ondanks een elftal aan verse krachten lukte dat Ajax niet. De amateurs kregen dusdanig veel energie van de 3-3 stand dat de Ajax uiteindelijk ook niet kon profiteren van de mindere fysieke conditie van de amateurs. Ajax was in de slotfase wel een aantal keer dichtbij de winnende treffer, maar de amateurkeeper leek uit te groeien tot de held van de wedstrijd. Dat duurde tot de 90ste minuut toen Boukhari alsnog de winnende binnen kon tikken.

0-1 Anastasiou ('7)
1-1 Jochem de Weerdt('11)
1-2 Lindgren ('14)
2-2 Michel Fuchten('16)
2-3 De Mul ('34)
3-3 Stefan Buitenhuis('35)
3-4 Boukhari ('90)