Ajax Cape Town speelt weer gelijk

11 juli 2005 18:49 - BBC

Verslaggever: SmartAss

Ajax Cape Town heeft in de Afrikaanse Champions League ook de tweede wedstrijd gelijkgespeeld. Dit keer was Raja Casablanca (Marokko) de tegenstander. Met 80.000 toeschouwers in het Mohammed V Stadion speelde zaterdag haar tweede tweede groepswedstrijd.

Ajax kwam vroeg met 10 man te staan na een domme overtreding van Mubiala die Raja spits Aboucharouane een enorme tackle uitdeelde. Ajax hield het vol tot aan de 51e minuut, toen Sami Tajjedine als vleugelverdediger de achterlijn haalde en voorgaf en de keeper van Ajax Moneeb Josephs blunderde, waardoor Marouane Zemmama de bal makkelijk in kon tikken. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd kwam dan eindelijk de gelijkmaker van Ajax, uit het niets schoot invaller Mfundo Shumana de bal er goed in.

De andere westrijd in deze poule was Al Ahly (Egypte) tegen Enyimba (Nigeria,titelhouder). En ook deze wedstrijd wist Al Ahly te winnen en weer met 1-0. De stand ziet er nu als volgt uit, Al Ahly staat boven aan met 6 punten uit 2 wedstrijden op de tweede plek staat Ajax Cape Town met 2 punten uit 2 wedstrijden. En op de 3e en 4e plek staan Enyimba en Raja Casablanca met beide 1 punt uit 2 wedstrijden. De nummers 1 en 2 kwalificeren zich voor de halve finale, maar Ajax heeft nog veel werk te doen.