Oranje onder 20 in kwartfinale; prachtige goal Babel

22 juni 2005 22:38

Verslaggever: RvN, AJAXforever

Oranje onder 20 heeft zich via een 3-0 zege op Chili weten te plaatsen voor de kwartfinale van het WK onder 20. Ajax aanvaller Ryan Babel zette de jonge Nederlanders al na drie minuten op het goede spoor. Hij zette zichzelf goed vrij en schoot vervolgens verwoestend hard diagonaal in de verre boevnhoek achter de keeper. Het Nederlands elftal liep vervolgens in de tweede helft na 3-0 uit via doelpunten van Owusu Abeyie en John. Vermeer en Babel speelden de gehele wedstrijd. Maduro werd drie minuten voor tijd gewisseld voor Zuiverloon en Emanuelson werd in de 79e minuut vervangen door Medunjanin. Maduro en Emanuelson liepen tegen een gele kaart op en zullen in het vervolg van het toernooi moeten oppassen.