Transparent
Inloggen
Sluiten

Discussie over selectie spelers op geboortedatum

22 juni 2005 22:08

Verslaggever: RvN

De Telegraaf kwam vorige week met een universiteitsonderzoek waaruit blijkt dat maar liefst 42% van de spelers in de jeugdopleiding van Ajax geboren is in het eerste kwartaal, januari/februari/maart. Zij zouden fysiek verder zijn dan hun jongere leeftijdgenoten van die lichting, maar niet noodzakelijkerwijs getalenteerder.

Sporthistoricus Jurryt van de Vooren publiceerde op de site Nu.nl op basis daarvan een eigen onderzoekje naar de geboortedata van alle Nederlands elftal spelers in het verleden. Daaruit blijkt geen noemenswaardig verschil tussen de diverse kwartalen qua talent.

'Zo kunnen we zien dat voetbaltalent niet tijdsgebonden is. Want ik ben wel zo vrij om iemand die het Nederlands Elftal haalt te beschouwen als bovengemiddeld goed. Dus het beleid van Ajax en AZ (en alle andere clubs die zo werken) klopt niet als voetballers uit de eerste drie maanden van het jaar zo oververtegenwoordigd zijn' aldus de sporthistoricus.

Meer op




Tags

geboortedatum sporthistoricus bovengemiddeld geboortedata getalenteerder jongere jurryt kwartaal kwartalen leeftijdgenoten noemenswaardig noodzakelijkerwijs onderzoekje oververtegenwoordigd publiceerde telegraaf tijdsgebonden universiteitsonderzoek voetbaltalent vooren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht