Nederlaag voor Charisteas; winst voor Roemenen en Tsjechen

9 juni 2005 01:35

Europees Kampioen Griekenland leed in de WK kwalificatiewedstrijd tegen Oekraine een pijnlijke thuisnederlaag. Griekenland ging met 0-1 onderuit door een doelpunt negen minuten voor tijd. Ajax aanvaller Charisteas speelde de gehele wedstrijd.

Na de nederlaag tegen Oranje ging het de Roemenen van Ajax woensdag beter af. Zij wonnen met 3-0 van Armenie. Lobont stond in de basis en hield zijn doel schoon. Mitea viel ruim tien minuten voor tijd in.

Ook de Tsjechen wisten te winnen. In de poule van Nederland versloegen zij Macedonie met maar liefst 6-1. Koller was de grote man met de eerste vier goals van de wedstrijd. Grygera en Galasek speelden de gehele wedstrijd.