Transparent
Inloggen
Sluiten

Politiebond wil uitbreiding geweldinstructie tegen 'hooligans': schieten met 'beanbags'.

6 juni 2005 10:03

Verslaggever: P.

Een opmerkelijk bericht in de papieren versie van het Algemeen Dagblad: De Politie Vakorganisatie Rijnmond wil 'voetbalhooligans' voortaan 'neerschieten'. Deze organisatie is van mening dat de overheid zich veel te zwak opstelt tegen zwaar gewelddadige supporters. Dit 'neerschieten' zou moeten gebeuren door middel van zogenaamde 'beanbags', zakjes met balletjes die met een geweer worden afgeschoten. Degenen die door zo'n 'beanbag' worden geraakt gaan dan onmiddelijk knock-out. Ook al al zijn er risico's aan het gebruik van 'beanbags' verbonden, volgens de organisatie is het wapen "minder risicovol dan een kogel uit een dienstpistool".

De rechtvaardiging van het gebruik van dit wapen wordt mede gezocht in de rellen bij Feyenoord - Ajax, afgelopen seizoen: "Situaties zoals laatst bij de rellen rondom Feyenoord - Ajax tonen aan dat de bewapening en instructies van de politie absoluut niet toereikend zijn"(..) De ME heeft de beschikking over de lange wapenstok, pepperspray en het dienspistool. wanneer hij in een situatie verzeild raakt waarbij zijn wapenstok niet toereikend is, resteert dus alleen nog het gebruik van het dienspistool".

De organisatie laakt voorts het overheidsbeleid met betrekking tot het 'hooliganprobleem' en noemt dit 'buiten de werkelijkheid'. Waterkanonnen worden eveneens ontoereikend geacht: "Waterkanonnen hebben de kracht van een douchestraal op de gemiddelde camping in Frankrijk. Geen enkele hooligan leek zich hier iets van aan te trekken". ook pepperspray zou volgens de organisatie 'totaal ongeschikt' zijn voor massale actie.

Meer op




Tags

beanbags dienspistool feyenoord geweldinstructie hooligans neerschieten pepperspray politiebond rellen toereikend wapen wapenstok waterkanonnen afgeschoten beanbag bewapening camping dienstpistool douchestraal frankrijk geweer hooligan hooliganprobleem kogel laakt ongeschikt onmiddelijk ontoereikend opmerkelijk overheid overheidsbeleid rechtvaardiging resteert rijnmond vakorganisatie verzeild voetbalhooligans zakjes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos