Ajax wint ook tegen strijdend Vitesse: 0-2

15 mei 2005 16:35

In een wedstrijd waarin voor Vitesse heel veel en voor Ajax heel weinig op het spel stond, wist Ajax uiteindelijk met 0-2 te winnen in het Gelredome. Vitesse liet direct in de eerste helft zien dat ze er voor vol wilden gaan en schuwden geen harde ingrepen. Toch liet Ajax zich daar niet van van de wijs brengen. De ploeg ging naarmate het duel vorderde beter spelen en kwam uiteindelijk verdiend aan de zege. Vlak na rust was het de Tsjech Grygera die een vrije trap van Van der vaart met het hoofd afrondde. Diezelfde Van der Vaart besliste na zijn assist de wedstrijd door zelf tien minuten voor tijd de 0-2 binnen te schieten. daarvoor had Maarten Stekelenburg nog voorkomen dat Vitesse terug in de wedstrijd kwam. Escude maakte hands in het strafschopgebied en kreeg daarvoor terecht een penalty tegen. Stekelenburg maakte handig gebruik van het feit dat de bal niet helemaal op de penaltystip lag. Hij maakte flink heisa om Amoah uit zijn concentratie te halen. Die schoot uiteindelijk flink zuiver maar te zacht in de hoek. De redding van Stekelenburg was uitstekend, hij tikte hem uit de rechteronderhoek.