Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax supporters organiseren Ajax Marsch voor klassieke logo

29 april 2005 09:45 - Ajaxlogo.nl

Verslaggever: RvN

Ajax supporters organiseren op zaterdag 7 mei voorafgaand aan de wedstrijd Ajax-RKC een Ajax Marsch. Op het terrein van voormalig Ajax-stadion De Meer zal een belangrijk stuk Ajax worden opgehaald dat daar in 1996 is blijven liggen. Veel supporters menen dat Ajax in De Meer zijn menselijke en trotse gezicht (het klassieke Ajax-logo) heeft laten liggen.

Om 15.30 uur krijgen supporters uit handen van een bekende Ajacied het klassieke Ajax-logo overhandigd. De overhandiging zal plaatshebben op de plek waar vroeger de middenstip lag. De beeltenis van de karakteristieke kop wordt door de supporters vervolgens lopend naar de Amsterdam Arena gebracht om zo Ajax zijn gezicht terug te geven. De tocht zal van Betondorp (Brinkstraat, Landbouwstraat, Onderlangs) naar Duivendrecht (Rijksstraatweg) voeren. Vervolgens wordt via station Duivendrecht naar station Strandvliet gewandeld om uiteindelijk bij de Arena uit te komen. De tocht van zo?n 4 kilometer wordt opgesierd met grote spandoeken.

De Ajax Marsch heeft vooral een symbolische waarde. Het is volgens de organisatoren geenszins de bedoeling aan te tonen hoe groot het draagvlak voor terugkeer van het Ajax-logo is, want dat is op andere manieren reeds gebeurd. Maar ze nodigen iedere Ajacied die zin heeft om mee te lopen van harte uit om mee te lopen!

De verwachting is dat De Ajax Marsch rond 17.00 uur aankomt op de zogenoemde fly-over van de Amsterdam Arena. Daar zal het klassieke logo worden aangeboden aan de algemeen directeur van Ajax (Arie van Eijden) en aan de Ajax-voorzitter (John Jaakke).

Drie dagen later, dinsdag 10 mei, ligt het lot van het klassieke logo in handen van de Ajax-Ledenraad. Op deze bewuste avond wordt tijdens de kwartaalvergadering over het Ajax-logo gesproken.

Meer op Ajaxlogo.nl




Tags

logo marsch arena duivendrecht station tocht aankomt beeltenis betondorp brinkstraat draagvlak eijden fly gewandeld jaakke kilometer kwartaalvergadering landbouwstraat ledenraad lot menen menselijke middenstip onderlangs opgesierd overhandigd overhandiging plaatshebben rijksstraatweg rkc strandvliet symbolische terrein trotse zogenoemde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht