John O'Brien naar halve finale

23 september 2000 14:16

Verslaggever: M

John O'Brien heeft met het Olympisch elftal van de Verenigde Staten zaterdag de halve finale van het Olympisch voetbaltoernooi bereikt. De Amerikanen versloegen Japan na een slopende wedstrijd. Nadat het na 90 minuten nog 2 - 2 was en ook de verlenging geen winnaar bracht moesten de penaltys de beslissing brengen. USA won uiteindelijk met 5 - 4, nadat Nakata zijn strafschop tegen de paal schoot. John O'Brien werd in de tweede deel van de verlenging gewisseld. De Verenigde Staten spelen dinsdag in de halve finale tegen Spanje dat met 1 - 0 van Italie won.

De andere halve finale zal worden gespeeld tussen Kameroen en Chili. De laatste ploeg versloeg verrassend eenvoudig Nigeria, dat zijn Olympische titel in Sydney verdedigde, met 4 - 1. Pius Ikedia speelde de gehele wedstrijd, terwijl Christoper Kanu alleen de tweede helft mocht opdraven. Bij Chili was o.a. Zamarano een keer succesvol. Garba Lawal werd in de laatste minuut nog van het veld gestuurd nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg.