Transparent
Inloggen
Sluiten

"Ajax blijft supporters steunen die op een positieve manier achter Ajax staan"

21 april 2005 14:23 - WWW.Ajax.NL

Verslaggever: P.

Ajax heeft op de offici?le website van de club een statement gezet naar aanleiding van de gebeurtenissen met de uitsupporters voorafgaand en tijdens de wedstrijd in Rotterdam.

De club stelt in de eerste plaats de ongeregeldheden te betreuren en stelt degenen van wie vast komt te staan dat deze bij vernielingen en geweldpleging betrokken waren een stadionverbod in het vooruitzicht. Ajax constateert dat de goeden onder de kwaden moeten lijden en doet er zelf alles aan om zo snel mogelijk achter de oorzaak van de gebeurtenissen te komen. Zoals bekend is het audit-team voetbalvandalisme verzocht om een uitgebreid onderzoek te starten en met een duidelijke rapportage te komen. Naar aanleiding van de conclusies van dat rapport zal Ajax keuzes voor de toekomst maken.

De club komt in het statement met een eigen situatie-analyse. Ajax heeft vernomen dat in beide treinen een uiterst ontspannen sfeer hing onderweg naar Rotterdam, waarin geen sprake was van vernielingen of geweldplegingen. Deze sfeer sloeg om nadat de eerste trein vlakbij de Kuip op een verkeerd baanvak terechtkwam. Dat is geen goedpraten van ongeregeldheden volgens Ajax, maar een conclusie.

In het statement is eveneens opgenomen welke weg Ajax graag ingeslagen ziet: een door de overheid gecontroleerd stadionverbod, met daaraan gekoppeld een meldingsplicht en vooral duidelijkheid bij het nemen van maatregelen.

Meer op WWW.Ajax.NL




Tags

statement stadionverbod audit baanvak constateert gecontroleerd geweldpleging geweldplegingen goeden goedpraten ingeslagen kuip kwaden meldingsplicht ontspannen overheid rapport rapportage terechtkwam trein treinen uitsupporters vernomen vlakbij voetbalvandalisme vooruitzicht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos