Transparent
Inloggen
Sluiten

Ikedia, Kanu en O'Brien naar kwartfinales

19 september 2000 15:38

Verslaggever: M

Ikedia, Kanu en O'Brien hebben zich met respectievelijk Nigeria en de Verenigde Staten geplaatst voor de kwartfinales van het Olympisch voetbaltoernooi in Sydney. Nigeria speelde in zijn laatste poulewedstrijd met 1 - 1 gelijk tegen Italie. Christopher Kanu en Pius Ikedia speelden de gehele wedstrijd. Garba Lawal (Roda JC) scoorde vijf minuten voor rust vanuit een penalty. De Italianen kwamen in de tweede helft op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Nigeria van Okunowo. De Nigerianen eindigden met twee gelijke spelen en een overwinning op een tweede plaats in de poule A achter Italie.

Australie eindigde op de vierde en laatste plaats. Het thuisland verloor dinsdag ook zijn derde wedstrijd van Honduras met 2 - 1. Jason Culina viel na een half uur in, maar was niet in staat de volgende nederlaag te voorkomen. De Verenigde Staten, met John O'Brien in de basis, versloegen na twee keer gelijk te hebben gespeeld Koeweit met 3 - 1. Doordat in de andere wedstrijd Kameroen niet verder kwam dan een 1 - 1 gelijkspel tegen Tsjechie werd de Verenigde Staten winnaar van poule C, voor Kameroen. De opponenten in de kwartfinales zullen morgen bekend worden als de laatste duels worden afgewerkt in poule B en D.

Meer op




Tags

brien ikedia kanu kwartfinales nigeria kameroen australie christopher culina garba honduras italianen jason koeweit lawal nigerianen okunowo pius poulewedstrijd roda sydney thuisland tsjechie voetbaltoernooi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal