Ajax onderuit in Heerenveen: 1-2

2 april 2005 21:22

Ajax is zaterdagavond met 2-1 onderuit gegaan tegen Heerenveen. In een matige wedstrijd waren er maar weinig kansen te noteren voor beide ploegen. Ajax kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong via een doelpunt van Charisteas uit een assist van Rosales. Omdat er verder nauwelijks kansen waren, leek Ajax vervolgens weinig risico te lopen. De ploeg wist zelf weinig openingen te vinden, maar Heerenveen kon aanvallend niets klaarspelen.

In de tweede helft ging het echter fout voor Ajax. Na ruim een uur spelen kwamen de Friezen gelijk door Seip, een doelpunt dat eigenlijk volledig uit de lucht kwam vallen. Heerenveen ging er daardoor weer in geloven en werd actiever. Vlak voor tijd scoorde Samaras de beslissende treffer.