Ajax komt nog tekort tegen PSV

20 maart 2005 14:24

Ajax is er niet in geslaagd om in eigen huis PSV pijn te doen. De Amsterdammers toonden in het eerste duel onder Danny Blind wel nieuw elan, maar dit was te weinig om het PSV echt moeilijk te maken. Het zou uiteindelijk enigzins geflatteerd 0-4 worden door de Eindhovenaren. In de eerste helft toonde PSV aanvallend weinig initiatief en probeerde Ajax het PSV lastig te maken. Dat leverde enkele goede mogelijkheden op. Op de juiste momenten, halverwege de eerste helft en in blessuretijd, kwam de PSV wel door en scoorde het via Cocu en Van Bommel. Vlak na rust was een onterechte penalty gegeven door Braamhaar de definitieve doodsteek. Dat het uiteindelijk nog 0-4 werd door de derde goal van de voet van van Bommel was slechts voor de statistieken. Ajax probeerde het daarna nog wel. Het was onder andere dichtbij via een afstandschot van Pienaar dat op de paal belandde. Tot goals mocht het echter niet meer komen.