Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax reageert op onrust over domeinnamen

15 september 2000 19:20 - WWW.AJAX.NL

Verslaggever: RvN

Ajax heeft op haar eigen website (www.ajax.nl) een verklaring geplaatst naar aanleiding van de onrust die is ontstaan op internet over het feit dat Ajax een website (ajax-fan.nl) gesommeerd heeft haar domeinnaam aan Ajax over te dragen. Ajax benadrukt in de brief dat het niet van plan is ?een heksenjacht te openen op Ajax-fans?.

Ajax laat in de verklaring weten dat de persvoorlichter verkeerd is geciteerd in Emerce: ?Hij zou gezegd hebben dat Ajax allerlei sites die gebruik maken van de naam Ajax zou sommeren hun werkzaamheden onder die naam te stoppen. Dat heeft hij niet zo gezegd. Het gaat de club op dit moment vooral om websites die gebruikmaken van de naam Ajax voor commerciele doeleinden; in beginsel beschouwt Ajax de niet-commerciele fanpages als een welkome aanvulling op de eigen website www.ajax.nl. Ajax-fan.nl overschreed in de ogen van Ajax een grens door een specifieke (en - op termijn? - commerciele) dienst aan te bieden, namelijk de mogelijkheid om een persoonlijk Ajax-emailadres te registreren. Dit soort dingen kan alleen maar door Ajax zelf worden gedaan. Daarbij werd ook nog eens het Ajax-logo gebruikt. Een en ander werkt bovendien verwarrend voor onze fans? aldus Ajax.

Inmiddels heeft Ajax wel meerdere domeinnamen vastgelegd waaronder onder andere www.ajaxnetwerk.nl en www.ajaxnetwerk.com.

Meer op WWW.AJAX.NL
Tags

domeinnamen ajaxnetwerk beginsel beschouwt brief doeleinden domeinnaam emailadres emerce fanpages gesommeerd heksenjacht logo overschreed persvoorlichter registreren sommeren verwarrend websites welkome

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met AjaxAjax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.213 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

akpom backup berghuis bergwijn bertjek bertrand boerhout branco brobbey elsimao farioli forbs frimpong gaaei gooijer hato kaplan kiki oranje rasmussen rcm reijnders rensch rijkhoff sevic sosa sutalo timber traore wijndal