Transparent
Inloggen
Sluiten

Jaakke: "Doelstellingen nooit bijgesteld"

15 maart 2005 15:38 - Het Parool

Verslaggever: P.

De dag na het benoemen van Danny Blind als trainer van Ajax stelt voorzitter John Jaakke in Het Parool dat Danny Blind een goed cultuurbewaker is die weet wat de club wel en niet wil. Blind was immers eveneens betrokken bij het vaststellen van het beleidsplan waarin het blauwdruk voor de toekomst van Ajax is vastgelegd.

"Het beleidsplan van Van Gaal is een plan van de club en niet van alleen een plan van Van Gaal (..) Danny Blind was er bij toen het beleidsplan van Van Gaal werd opgesteld. Hij zat ook aan tafel op het moment dat de speelstijl van Ajax werd omschreven en hij kon zich daarin vinden. Voor Koeman geldt trouwens precies hetzelfde.", aldus de voorzitter.

Opvallend is eveneens de volgende passage in Het Parool: "Jaakke zei ook dat de doelstellingen van Ajax onder ex-trainer Ronald Koeman nooit zijn bijgesteld. O?k niet na de verloren Champions-Leaguewedstrijd tegen Bayern M?nchen (4-0). Dat de club vlak na die nederlaag via offici?le persberichten wel degelijk liet weten dat de lat lager werd gelegd, verklaart Jaakke in retroperspectief als een poging om Koeman een hart onder de riem te steken in de tweestrijd met Van Gaal. (..) Jaakke: ''Je ziet vaak dat de sfeer bij het verdelen van erfenissen onder familieleden zo slecht is, dat er heftige discussies plaatsvinden over van wie grootmoeders nachtkastje nu eigenlijk is. Dat zijn discussies die er alleen maar worden gevoerd om gelijk te krijgen. Dat gaat niet meer over inhoudelijke zaken. In dat licht moet je de discussie over het bijstellen van de doelstelling ook zien. In feite is de doelstelling ook onder Koeman nooit bijgesteld."

Dat de voorzitter van Ajax hiermee onbedoeld zowel Ronald Koeman als Arie van Eijden voor schut zet lijkt niet belangrijk te zijn. Beiden hebben immers gesteld dat de doelstellingen meer realistisch, naar het aanwezige spelerspotentieel, zijn geherformuleerd. De vraag is dus: is Louis van Gaal voor niets opgestapt als de doelstellingen niet geherformuleerd zijn en waarom is hij dan w?l opgestapt?

Meer op Het Parool




Tags

jaakke gaal koeman bijgesteld blind beleidsplan danny geherformuleerd bayern bijstellen blauwdruk cultuurbewaker eijden erfenissen familieleden feite grootmoeders nachtkastje onbedoeld passage persberichten poging retroperspectief riem schut speelstijl spelerspotentieel tweestrijd vaststellen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht