Transparent
Inloggen
Sluiten

Australie onderuit, Nigeria en USA spelen gelijk

13 september 2000 13:11

Verslaggever: M

Het Olympisch elftal van Australie heeft een teleurstellende start gemaakt van hun Olympische Spelen. Het elftal van bondscoach Blanco ging in de slotfase van de groepswedstrijd tegen Italie voor een uitverkocht stadion met 1 - 0 onderuit door een doelpunt van Pirlo. Jason Culina bleef de gehele wedstrijd op de bank. De Feyenoorders Emerton en Laybutt speelden wel, maar konden de nederlaag niet voorkomen.

De Verenigde Staten deden het in hun eerste wedstrijd op de Olympische Spelen beter. USA, met John O'Brien op het middenveld, speelden met 2 - 2 gelijk tegen Tsjechie. Voor de Verenigde Staten scoorden Albright en Wolff.

Ook Nigeria kwam verrassend niet verder dan een gelijkspel tegen Honduras. Nigeria stond een kwartier voor tijd nog op een 3 - 1 achterstand. Doelpunten van Agali en Ayegbeni voorkwamen echter een afgang voor de ploeg die in Australie zijn Olympische titel verdedigt. De treffer van Ayegbeni viel pas in de laaste minuut van het duel. Alleen Pius Ikedia startte in de basis bij Nigeria. Christopher Kanu moest vanaf de bank toekijken.

Meer op




Tags

nigeria australie usa ayegbeni agali albright blanco brien christopher culina emerton groepswedstrijd honduras ikedia jason kanu laaste laybutt pirlo pius titel toekijken tsjechie verdedigt voorkwamen wolff

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

balletje berghuis bergwijn bertjek brobbey conceicao dest elsimao engeland excelsior feyenoord gaaei hato henderson hlynsson jong kaplan kiki kroes liverpool lucht metz mikautadze mum potter rensch sevic sosa tadic zucht