Transparent
Inloggen
Sluiten

Danny Blind nieuwe trainer van Ajax

14 maart 2005 10:00 - NOS Teletekst

Verslaggever: MB/P.

Danny Blind is vandaag benoemd als de nieuwe trainer van Ajax. Hij wordt de opvolger van Ronald Koeman die onlangs opstapte.

Danny Blind was speler van Ajax van 1986 tot 1999 en maakte vele successen mee met zowel Cruijff als Van Gaal als trainer: Cruijff haalde hem van Sparta naar Ajax, Van Gaal maakte hem aanvoerder van het team dat de EC I en de wereldbeker won. Met Cruijff won Blind de EC II, hoewel hij de finale in Athene niet kon spelen wegens een blessure.

Danny Blind was eerder Directeur spelersbeleid en werd daarna Directeur Jeugdopleiding en trainer van de A1. Veel van de huidige doorgestroomde jeugdspelers zijn door hem gevormd.

(later meer)

Meer op NOS Teletekst




Tags

blind danny gaal doorgestroomde koeman opstapte sparta wereldbeker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.232 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom berghuis bergwijn bertjek blind boer brobbey calavaro elsimao farioli footystats gaal hag henderson jonk kiki kroes lot mannsverk mikautadze nice ogc poster sevic shogun shots slangenkuil steijn taylor vos