Transparent
Inloggen
Sluiten

Belgische politie pakt 95 fans op

12 september 2000 22:42 - VRT

Verslaggever: M

Volgens de Belgische teletekst heeft de politie in Gent rondom de UEFA Cup wedstrijd AA Gent - Ajax 95 supporters van Ajax 'administratief' aangehouden. 60 supporters van Ajax werden opgepakt toen er een ruit van een tram sneuvelde nadat niet alle fans op de halte konden instappen. De overige supporters werden in het stadion aangehouden wegens het gooien van stoeltjes op het veld. Volgens de Belgische rijkswacht waren er 300 Ajax-supporters op de wedstrijd afgekomen. AA Gent zou daarentegen 700 kaartjes hebben verkocht.

Ook de supporters van de thuisploeg manifesteerden zich in negatieve zin. De Buffalo's begeleidden Ferdy Vierklau in de eerste helft regelmatig met oerwoudgeluiden en provoceerden de Ajax-aanhang door middel van het zingen van Feyenoord-liederen, het zwaaien met vlaggen van de Rotterdamse club en het gooien met voorwerpen.

Meer op VRT




Tags

gent aangehouden aanhang administratief afgekomen begeleidden buffalo ferdy feyenoord halte instappen liederen manifesteerden oerwoudgeluiden provoceerden rijkswacht ruit sneuvelde teletekst uefa vierklau vlaggen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos