Transparent
Inloggen
Sluiten

Moeneeb Josephs voor maar liefst zes maanden geschorst

9 maart 2005 09:28 - news24.com

Verslaggever: RvN

Ajax Cape Town keeper Moeneeb Josephs is voor maar liefst zes maanden geschorst naar aanleiding van zijn positieve dopingtest. Aanvankelijk kreeg hij een voorwaardelijke straf opgelegd. Op last van de FIFA moest de Zuid-Afrikaanse bond echter in beroep tegen die straf van de eigen tuchtcommissie. De keeper werd posiyief getest op Salbutanol. Die kreeg hij binnen vanwege zijn astma. Het ironische is dat hij de keeper een certificaat voor vrijstelling heeft en het bij interlands geen problemen opleverde. Ajax Cape Town had echter verzuimd het certificaat jaarlijks bij de bond te melden.

Moeneeb Josephs was al eens bij Ajax op stage en werd door Ajax altijd gezien als een van de meest kansrijke spelers om de overstap naar Amsterdam te maken.

Meer op news24.com




Tags

josephs moeneeb cape certificaat town astma beroep dopingtest fifa ironische kansrijke posiyief salbutanol stage tuchtcommissie vrijstelling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.250 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

avila berghuis bergwijn boomen brobbey conceicao elsimao godts gooijer gorter hato henderson hlynsson jong kaplan kiki mannsverk martha medic ramaj rensch rulli sanchez sevic sosa sutalo tahirovic taylor vos wijndal