Transparent
Inloggen
Sluiten

Cruijff spreekt zich uit over problemen bij Ajax

28 februari 2005 10:15 - De Telegraaf

Verslaggever: P.

In zijn exclusieve column in De Telegraaf geeft Johan Cruijff aan dat Ajax hem in Januari advies heeft gevraagd, maar weet hij niet of er ook iets mee gedaan is. Ondanks zijn eerdere slechte ervaringen met het bestuur - meermaals voelde hij zich gebruikt toen het bestuur precies het tegenovergesteelde deed van wat hij adviseerde - zal de club Ajax hem altijd te na staan. Cruijff laat eveneens weten dat hij het een slechte zaak vindt dat bepaalde, vroeger ingezette positieve bewegingen binnen de club, zoals het aantrekken van oudspelers, bijgesteld zijn. Daar,ee is eveneens een oorzaak voor de problemen die Ajax nu kent ontstaan.

"Als ik de boel kort moet samenvatten, dan zijn de huidige problemen vooral door twee beslissingen veroorzaakt. Allereerst het besluit om Ronald Koeman aan zijn contract te houden, toen Barcelona hem graag wilde hebben. Daarmee ontnam Ajax niet alleen Ronald, die graag terug naar Spanje wilde, een unieke promotie, op dat moment liet de club ook de mogelijkheid lopen om Frank Rijkaard weer bij Ajax te betrekken. Nu werden de rollen omgedraaid en ging Frank naar Barcelona en moest Ronald in Amsterdam blijven. Het tweede besluit is natuurlijk de aanstelling van Louis van Gaal als technisch directeur, terwijl je op je klompen kon aanvoelen dat dit problemen zou opleveren met diverse coaches die op dat moment bij Ajax aan het werk waren. Twee cruciale beslissingen, waarbij ik me afvraag waar het bestuur alle knowhow vandaan heeft gehaald om tot deze keuzes te komen. Want dat ze niet goed zijn uitgepakt, is nu wel duidelijk. Binnen acht maanden Marco van Basten, John van ?t Schip, Louis van Gaal en Ronald Koeman zien vertrekken, is niet bepaald iets waar je trots op mag zijn.", aldus Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

Meer op De Telegraaf




Tags

bestuur barcelona column gaal koeman telegraaf aanvoelen afvraag basten bewegingen bijgesteld ingezette klompen ontnam oudspelers promotie rijkaard samenvatten tegenovergesteelde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ambieert belofte betrouwbaarheid branderhorst bravo contractvoorstel desgewenst eenjarig elsimao farioli gorter kappen kiki leeftijdscategorie lucht meewerkt muziek pasveer potter ramaj remko reservedoelman rulli setford sevic shogun ton tsja verrips wereldtopper