Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax realiseert kleine stijging UEFA-coefficient

26 februari 2005 14:00 - UEFA ranking door Bert Kassies

Verslaggever: RvN

Ajax heeft door de Europese resultaten een kleine stijging in UEFA-coefficient behaald. Dat coefficient wordt bepaald over de resultaten van de laatste vijf jaar en ligt onder andere aan de basis van de al dan niet beschermde status in Europa. Dit seizoen viel een coefficient van 8.062 van het matige seizoen 1999/2000 af en behaalde Ajax 10.915 punten daarvoor in de plaats. Een stijging dus van bijna drie punten. Daarmee staat Ajax op dit moment op een 33ste plaats in Europa. Enkele ploegen onder Ajax zijn nog wel actief in Europa maar gezien de achterstand en hun kansen om ver te komen ligt het niet voor de hand dat Ajax nog ver gaat zakken.

Indien Ajax volgend jaar goed presteert kan de ploeg flink stijgen en een betere positie verdienen bij de lotingen. Dan valt een hele zwakke puntentotaal van seizoen 2000/2001 met slechts 7.007 punten weg.

Meer op UEFA ranking door Bert Kassies




Tags

coefficient uefa beschermde puntentotaal

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn boomen brobbey chivu elsimao eredivisie eriksen gorter hato henderson kaplan kiki kopduel metz mikautadze ofwel pasveer potter rensch rulli sevic shogun simpele sosa sutalo taylor volendam