Transparent
Inloggen
Sluiten

Ronald Koeman stapt op als trainer Ajax, Beurs reageert positief

25 februari 2005 13:59

Verslaggever: AB

Het is defintief: Ronald Koeman is opgestapt als trainer van Ajax. Koeman: "Ik heb de directie en het bestuur van Ajax verzocht om per direct de samenwerking te be?indigen. Ik moet eerlijk zijn tegen mezelf en tegen Ajax. Het resultaat van gisteren gaf de doorslag. Ik kan niet meer de kracht en de energie opbrengen om hier overheen te stappen en de groep beter te laten presteren. Dat is een keer gelukt na onze slechte prestatie tegen Maccabi Tel Aviv, maar dat lukt mij niet nog een keer. Als ik niet optimaal gemotiveerd en gedreven ben, kan en mag ik niet langer trainer van Ajax blijven. Na drie jaar en drie maanden komt er een eind aan onze succesvolle samenwerking. Bij Ajax heb ik deze periode bijzonder plezierig gewerkt, waarbij de steun die ik van directie en bestuur kreeg absoluut op prijs heb gesteld.?

Ruud Krol en Tonny Bruins Slot zullen de opvolging van Koeman voorlopig voor hun rekening nemen, Ajax bekijkt een aantal mogelijkheden voor de opvolging van Koeman. Henk ten Cate valt voorlopig af, nadat hij had aangegeven het prima naar z'n zin te hebben in Barcelona, en dat hij er weinig voor voelt om naar Ajax te komen.

Reageren & speculeren over opvolging, voorlopig graag even in de Ajax Chatbox.

Voordat Ajax met het persbericht naar buiten kwam werd zoals normaal de handel in het aandeel stilgelegd zodat iedereen over gelijke informatie beschikt. Na het bekendworden steeg het aandeel van 8,67 naar 8,95 rond drie uur. Dat betekende een stijging van zo?n 3% van de waarde van het aandeel Ajax. Ondanks de dure uitschakeling in de UEFA Cup en de onrust werd het feit dat er een duidelijke beslssing is genomen om uit de malaise te komen blijkbaar als positief beoordeeld.

Meer op




Tags

koeman opvolging bestuur beurs aviv barcelona bekendworden beslssing betekende bruins cate chatbox defintief handel indigen krol maccabi malaise persbericht plezierig slot uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alvarez backup berghuis bergwijn brekers chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor totaalvoetbal tsjah vos