Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax loopt volgende doelstelling mis

24 februari 2005 23:11

Verslaggever: GD

Met de vernederende uitschakeling in het UEFA Cup toernooi tegen Auxerre voldoet Ajax alweer niet aan belangrijke doelstelling voor dit seizoen. Hoewel de landskampioen met grote verwachtingen aan het seizoen begon, bleken de aanvankelijke doelstellingen toch de nodige problemen op te leveren. Ajax speelde een stroeve eerste seizoenshelft, en kwam op grote achterstand van PSV en AZ te staan. In de Champions League, waarin Ajax graag ver wilde komen, ging het al niet veel beter. Tegen Juventus werd thuis verloren, uit bij Bayern M?nchen werd Ajax zelfs afgeslacht. Uiteindelijk werd de doelstelling verlaagd naar het behalen van een plaats in de UEFA Cup, een doelstelling die maar met moeite werd gehaald omdat Ajax in Isra?l ook nog verloor van Maccabi Tel-Aviv. Met 4 punten wist Ajax te overwinteren, maar in plaats van de lucratieve Champions League zou Ajax zijn wedstrijden na de winterstop moeten spelen in het UEFA Cup toernooi.

In de winterstop sprak Ajax-coach Koeman ongekend ambitieuze woorden. Ajax zou in de tweede seizoenshelft maar liefst drie prijzen moeten winnen: het kampioenschap, de UEFA Cup ?n de Amstel Cup. Met het aantrekken van de spits die Koeman graag wilde hebben, begon Ajax redelijk voortvarend aan deze missie. Het tweede gelijkspel van het seizoen tegen ADO Den Haag en de nederlaag FC Twente, beiden thuis in de Arena, hebben Ajax wat betreft de eerste doelstelling echter al in een uiterst lastige situatie gebracht. Met 8 punten achterstand op PSV lijkt het kampioenschap gevlogen, en ook de tweede plaats is voor de Amsterdamse club niet dichterbij gekomen. Met de nederlaag en uitschakeling tegen Auxerre in het UEFA Cup toernooi is Ajax er nu ook niet in geslaagd de tweede doelstelling tot een goed einde te brengen.

De laatste van Koeman's doelstellingen die nog over is betreft de Amstel Cup. Om hierin succesvol te zijn zal Ajax allereerst voor het eerst dit seizoen van ADO Den Haag moeten zien te winnen, op weg richting de finale. Zelfs als Ajax de Amstel Cup zou weten te winnen, is het maar de vraag in hoeverre de supporters hier genoegen mee nemen. De Amstel Cup wordt al geruime tijd als een troostprijs gezien, en winst in dit toernooi zal vermoedelijk niet als grote prestatie worden ontvangen.

Meer op




Tags

uefa amstel koeman ado auxerre aanvankelijke afgeslacht arena aviv bayern dichterbij gevlogen isra juventus maccabi troostprijs twente verlaagd vernederende voortvarend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn boomen brobbey chivu elsimao eriksen gorter hato henderson kaplan kiki kopduel metz mikautadze ofwel pasveer potter remko rensch rulli sevic shogun simpele sosa sutalo taylor volendam