Transparent
Inloggen
Sluiten

Zet Van der Vaart Ajax voor het blok inzake Koeman?

23 februari 2005 19:13 - Het Parool (papieren versie)

Verslaggever: P.

In de papieren versie van Het Parool bevindt zich vandaag een analyse over het reilen en zeilen van Ronald Koeman. In de analyse wordt eveneens de onvrede die er op de diverse internetfora over het spel van Ajax en het uiten van die onvrede betrokken. De veelgeplaagde trainer zou de afgelopen maanden ook steeds meer vijanden hebben gemaakt onder de pers en zijn spelers.

Er is een opmerkelijke zin terug te vinden in het stuk. In het stuk bevindt zich ook een beschrijving van de verhouding tussen Koeman en een aantal spelers, een volgens het stuk 'bekoelde' verhouding. Maarten Stekelenburg, door Koeman veelvuldig als jojo gebruikt, Wesley Sneijder, die afgelopen zondag bij Voetbal Insite de vraag niet kon beantwoorden wat hij van Koeman geleerd had en meermaals met de coach gebotst is, en Rafael van der Vaart worden genoemd als spelers waarmee Koeman een stroeve verhouding zou hebben. Rafael van der Vaart, die de aanvoerdersband van Koeman kreeg die hem later weer ontnomen is toen hij het niet zag zitten voor een belangrijke wedstrijd linksbuiten te spelen, heeft de afgelopen weken laten weten dat Koeman en hij elkaar niet liggen, maar dat dat geen beletsel hoeft te zijn voor hun samenwerking bij Ajax. Daar lijkt verandering in te zijn gekomen, of de eerdere uitspraak was er een voor de lieve vrede. In het stuk is namelijk de zin te vinden: "Voor Van der Vaart geldt inmiddels: Koeman gaat weg of Van der Vaart gaat zelf weg." De uitspraak is opmerkelijk, omdat de middenvelder de afgelopen twee jaar ondanks zijn vormcrisis het volledige vertrouwen van zijn coach had en slechts sporadisch of niet werd gewisseld.

Van der Vaart laat zich niet concreet uit over zijn toekomst. In een interview heeft hij eerder laten weten niets te willen zeggen omdat hij ook zijn dromen heeft, die priv? zijn.

Meer op Het Parool (papieren versie)




Tags

koeman vaart verhouding inzake onvrede rafael beantwoorden bekoelde beletsel beschrijving gebotst insite internetfora jojo linksbuiten ontnomen opmerkelijk priv reilen stekelenburg veelgeplaagde vijanden vormcrisis vrede zeilen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.238 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts gorter hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos