Transparent
Inloggen
Sluiten

Kleine 1-0 zege tegen Auxerre

16 februari 2005 21:49

Ajax heeft zichzelf een uitstekende uitgangspositie toegekend voor het bereiken van de kwartfinale van de UEFA Cup. In de heenwedstrijd in Amsterdam werd met 1-0 gewonnen van het Franse Auxerre. Dat was een meer dan verdiende zege. Ajax gaf verdedigend niets weg, maar had er aanvallend veel meer uit kunnen halen dan de kleine 1-0 zege.

De ploeg creerde in de eerste helft diverse goede kansen, maar zag steeds de Franse keeper op zijn weg. In de 36ste minuut kwam Ajax op voorsprong. Maxwell zette een een-twee op met Van der Vaart die op prachtige wijze met een hakbal Maxwell vrij zette in het strafschopgebied. De uitblinkende Braziliaan haalde uitstekend uit en verschalkte de Franse keeper toen wel.

Auxerre was te verdedigend ingesteld al was dat deels ook de verdienste van Ajax. De ploeg stond verdedigend goed opgesteld en Heitinga haalde door Kalou te bespelen de angel uit de aanval.

Indien de ploeg een tandje hoger kunnen schakelen had Ajax nu al zeker geweest van de volgende ronde. In Frankrijk mag het met deze uitgangspositie en het kwaliteitsverschil echter niet meer fout gaan.




Tags

auxerre maxwell uitgangspositie angel braziliaan creerde frankrijk hakbal heenwedstrijd heitinga kalou kwaliteitsverschil tandje uefa uitblinkende vaart verdienste verschalkte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde backup berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk potter rensch roon sevic sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah zucht