Boukhari redt Koeman: 1-2 tegen NAC

13 februari 2005 14:22

Nourdin Boukhari heeft de druk die op Ajax en Ronald Koeman lag enigszins weten te verlichten. Door doelpunten in de tweede en de 88ste minuut van zijn voet won Ajax uiteindelijk met 1-2 van NAC. De aanvaller die de laatste weken op de tribune terecht was gekomen, mocht door de vormcrisis van Mitea en de blessure van Babel in de basis starten. Prompt maakte hij tegen zijn oude club het verschil.

Het leek er op dat Ajax in de hoek bleef waar de klappen vallen. Nadat eerder Sneijder, Grygera, Heitinga en Galasek al waren afgehaakt viel in de rust ook Vonk uit met een blessure. Van der Vaart ontbrak tot overmaat van ramp ook nog eens met een schorsing.

Met een geheel nieuw middenveld was Ajax echter de betere ploeg in Breda. Ajax had de wedstrijd onder controle zonder goed te spelen. De vroege 0-1 via een doelpunt na twee minuten door Boukhari bracht Ajax in het zadel.

In de tweede helft ging NAC meer de lange bal spelen. Ajax kreeg het daar moeilijker mee. Het verloor de controle op de wedstrijd al bleven beide ploegen kansen creeren. De 1-0 kwam nog uit de lucht vallen door een vrije trap van grote afstand van Cornelisse. Invaller Stekelenburg zat er nog aan, maar kreeg hem niet uit de goal. Daarna ontspon zich een spannende wedstrijd die beide kanten op had kunnen gaan. Uiteindelijk was dat naar Ajax, opnieuw door Boukhari. Op rand van buitenspel werd hij vrijgespeeld en kon hij alleen voor keeper Schollen de wedstrijd afmaken.