Transparent
Inloggen
Sluiten

ASD praat met spelers en Ronald Koeman

11 februari 2005 18:53

Verslaggever: RvN

De Ajax Supporters Delegatie heeft onlangs een gesprek gehad met Ajax coach Ronald Koeman en een afvaardiging van de spelersgroep (Rafael van der Vaart, John Heitinga, Tomas Galasek, Wesley Sneijder en Nigel de Jong) met als doel de band tussen de spelers en de supporters te vergroten. Inmiddels heeft de Delegatie over dat gesprek een statement uitgebracht om de supporters te informeren van de stand van zaken.



ASD praat met spelers en Ronald Koeman

Onlangs vond er een gesprek plaats tussen de Ajax Supporters Delegatie (ASD), een afvaardiging van de selectie en Ronald Koeman. De afvaardiging van de spelers bestond uit Rafael van der Vaart, John Heitinga, Tomas Galasek, Wesley Sneijder en Nigel de Jong. De reden waarom dit gesprek heeft plaats gevonden, zal voor een ieder duidelijk zijn: de ASD heeft (het verbeteren van) de band tussen de spelers en de supporters hoog in het vaandel staan.

De afvaardiging van de ASD heeft de spelers haarfijn uit proberen te leggen hoeveel tijd en geld wij over hebben voor onze club en hoe belangrijk het daarbij voor ons is om hier zo nu en dan wat voor terug te krijgen. Zo zou het toch een kleine moeite voor een speler moeten zijn om de meegereisde supporters bij uitwedstrijden (en al helemaal die in Europa!) te bedanken, zo nu en dan een wedstrijdshirtje de tribunes in te gooien, etc. Kort gezegd heeft de ASD de spelers duidelijk proberen te maken dat best eens wat vaker duidelijk gemaakt mag worden hoe zeer men de steun van de (trouwe) supporters waardeert. De spelers luisterden aandachtig en zo leek het wat de ASD betreft al snel een vruchtbare avond te worden.

Als je kritiek geeft, moet je ook bereid zijn kritiek te incasseren en zo kregen de spelers uiteraard ook de kans hun zegje te doen over de supporters. Waar het op neer kwam is dat ze de laatste tijd zeker tevreden zijn over ons, maar toch wel enkele punten voor verbetering zien. Zo hebben de spelers er moeite mee om uitgefloten te worden op het moment dat het voetballend toch al niet loopt. ?Wij doen ons stinkende best om er alles uit te halen en als het dan even wat minder loopt is een fluitconcert wel het laatste waar je op zit te wachten?, aldus Rafael van der Vaart. Verder vroeg Wesley Sneijder zich nog af of de sfeer niet altijd zo kan zijn zoals die bij De Klassieker is. Het antwoord van ??n van de ASD-vertegenwoordigers was dat supporters net als de spelers niet iedere wedstrijd even belangrijk vinden, maar dat het wat hem betreft ook te maken heeft met de inzet van de spelers in de ?minder belangrijke wedstrijden?. Maar toch heeft Wesley Sneijder ergens wel gelijk. De sfeer bij thuiswedstrijden is lang niet altijd optimaal, toch?

Wat de ASD betreft was het een zeer geslaagde avond, waarin beide partijen elkaar weer beter zijn gaan begrijpen. De spelers weten wat hun te doen staat, maar wij als Ajax-supporters hebben ook het een en ander te verbeteren!

Ajax Supporters Delegatie


Binnen de Ajax Supporters Delegatie zijn verenigd: Zuid/F-side, Vak 410, AFCA, Onafhankelijke Fanclub Ajax, Ajax Supportershome, Dapp're Strijders, e.a.

Meer op




Tags

asd delegatie koeman afvaardiging rafael vaart galasek heitinga jong nigel tomas afca dapp fanclub fluitconcert geslaagde haarfijn klassieker luisterden side statement strijders supportershome trouwe uitgefloten vruchtbare waardeert wedstrijdshirtje zegje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom alvarez backup berghuis bergwijn boomen brekers brobbey chelsea elsimao farioli godts hag heerenveen henderson hlynsson kiki mannsverk nypan overbruggen pasveer potter ramaj roon rulli tadic tahirovic taylor totaalvoetbal vos