Transparent
Inloggen
Sluiten

Nieuwe regels hebben GEEN gevolgen voor Ajax

3 februari 2005 19:49

Verslaggever: RvN

Berichtgeving in Nederlandse en buitenlandse media over de regelgeving omtrent het opnemen van eigen jeugdspelers in de selectie, heeft bij veel fans voor enige verwarring bezorgd gezien de vragen die wij daarover ontvingen. Diverse persbureaus melden het bericht dat dit seizoen Arsenal, Chelsea, Celtic, Rangers en Ajax niet aan de regels zouden voldoen. In theorie is dat ook correct. In de praktijk ligt dat logischerwijs heel anders, zoals iedereen weet welke jeugdspelers in het eerte elftal van Ajax staan opgesteld.

De regels hebben betrekking op de zogenaamde A-lijst die de clubs voor deelname aan de Europese toernooien moeten inleveren. Alleen spelers die daarop voorkomen (25) zijn speelgerechtigd. Uitzondering wordt gemaakt voor (eigen opgeleide) jeugdspelers die op een B-lijst mogen worden gezet. Aangezien diverse jeugdspelers zoals heitinga, Sneijder en Babel gezien de leeftijdsgrens en andere voorwaarden nog voldeden aan de regels voor de B-lijst zette Ajax hen daarop. Hierdoor kwamen op de A-lijst plaatsen vrij voor andere spelers die anders buiten de eerste 25 zouden vallen en/of niet in aanmerking kwamen voor de B-lijst.

Theorie en praktijk komen dus door het toepassen van deze 'truc' niet overeen, dit geldt ook voor de meeste andere genoemde clubs.

Meer op




Tags

theorie arsenal babel celtic chelsea eerte heitinga leeftijdsgrens ontvingen persbureaus rangers toepassen truc verwarring

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht