Transparent
Inloggen
Sluiten

UEFA presenteert nieuwe regels voor opstellen eigen opgeleide spelers

3 februari 2005 18:36

Verslaggever: RvN

De UEFA heeft vandaag nieuwe regels gepresenteerd welke moeten gaan gelden in de Europese Cup competities vanaf het seizoen 2006/2007. De nationale bonden moeten de regels nog wel goedkeuren. De UEFA hoopt ook dat de nationale competities de regels ook gaan invoeren. Deze bestaan eruit dat in het eerste jaar minimaal twee van de spelers op de zogenaamde A lijst van een club door de club zelf opgeleid moeten zijn (tussen de 15 en 21 jaar moeten de spelers minimaal drie seizoenen voor de club zijn uitgekomen) en minimaal twee andere spelers moeten in hetzelfde land zijn opgeleid. Dat aantal groeit in 2008 uiteindelijk tot minimaal vier eigen jeugdspelers en vier andere spelers opgeleid in eigen land.

In de huidige Champions League zouden overigens alle clubs aan deze regels voldoen, dus vooralsnog hebben ze beperkte impact. Officieel voldeed Ajax niet aan de regels maar als ze spelers als Heitinga en Sneijder op de A lijst had gezet (dat hoefde nu niet) dan was er geen probleem geweest.

Meer over de nieuwe regels: UEFA.com

Meer op




Tags

uefa goedkeuren heitinga invoeren uitgekomen voldeed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde akpom alvarez backup berghuis bergwijn brekers brobbey chelsea elsimao godts hag henderson hlynsson kiki leiderschapskwaliteiten mannsverk nypan overbruggen pasveer ramaj rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor tsjah vos