Transparent
Inloggen
Sluiten

Charisteas kopt Ajax vlak voor tijd naar zege

27 januari 2005 22:36

Ajax heeft het duel om de achtste finale van de Amstel Cup tegen SC Heerenveen met 2-0 gewonnen. Het duel leek op 0-0 af te stevenen, maar twee minuten voor tijd kopte Charisteas vrijstaand een voorzet binnen. In blessuretijd kreeg Ajax de ruimte en kon Babel zelfs de 2-0 nog op het bord brengen.

Ajax was heer en meester in de Arena. Heerenveen was klaarblijkelijk alleen naar Amsterdam te komen om te verdedigen in de hoop op een countertje op winst via penalties. Ajax creerde zich voldoende kansen, maar liet het na om op voorsprong te komen.

Naarmate de tweede helft vorderde moest dan ook voor het door Heerenveen gewenste scenario gevreesd worden. Dat zou volledig tegen de verhouding in zijn geweest, maar Ajax liet het zover niet komen. Vlak voor tijd was het eindelijk raak. Niemand minder dan de debutant in de Arena, Charisteas, kopte vrijstaand een voorzet van links binnen. Ajax kreeg vervolgens in blessuretijd nog de ruimte. Daar profiteerde Babel van om zijn tegenstander uit te kappen en op snelheid te passeren. Via een een-twee met Pienaar rondde hij de prachtige aanval vervolgens ook nog af voor de 2-0.




Tags

charisteas heerenveen arena babel vrijstaand amstel bord countertje creerde gevreesd heer kappen klaarblijkelijk naarmate passeren penalties pienaar verhouding vorderde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.237 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

akpom balletje berghuis bergwijn boomen brobbey chivu elsimao eredivisie eriksen gorter hato henderson kaplan kiki kopduel metz mikautadze ofwel pasveer potter rensch rulli sevic shogun simpele sosa sutalo taylor volendam