Ajax speelt 2 - 2 gelijk tegen Moroka Swallows

16 januari 2005 15:08

Verslaggever: RvN/P.

Ajax heeft zijn tweede en laatste oefenmatch tijdens zijn trainingskamp in Zuid-Afrika gelijkgespeeld. Tegen Moroka Swallows kwam de landskampioen niet verder dan 2-2. Mitea en Anastasiou waren de doelpuntenmakers aan Amsterdamse zijde. Door het gelijkspel wonnen de Amsterdammers wel de Total Ajax Cup, aangezien woensdag Ajax Cape Town met 3 - 0 werd verslagen in Kaapstad. Maandag vliegt Ajax weer terug naar Amsterdam.

Mitea maakte in de 28ste minuut van de eerste helft op voorzet van Sneijder de 0-1. De Roemeense aanvaller maakte zijn goal na een mooie individuele actie. Ajax kreeg in de eerste helft een aantal kansen, maar wist er slechts e e n te benutten. Op slag van rust wist de thuisploeg de gelijkmaker te maken: McNab maakte de 1-1. Ajax wist in de eerste 45 minutenm geen goede indruk te maken. Swallows had in de eerste helft 51% balbezit.

In de tweede helft werd Charisteas gewisseld voor Ryan Babel, Boukhari kwam op links te spelen, De Ridder op rechts. Ajax speelde ook met Anastasiou in de spits. Swallows had een paar keer een kans om de 2-1 te scoren. Het was echter Ajax die via Anastasiou de 1-2 scoorde. De Griekse spits tikte in bij een corner. Niet lang erna wist de door blessures verzwakte thuisploeg de 2-2 te maken en had met wat pech (of geluk) de 3-2 kunnen maken. Ajax speelde een matige tweede helft.

Opstelling: Vonk, Trabelsi, Grygera, Escude, Maxwell, Heitinga, Van der Vaart, Sneijder, Rosales, Charisteas, Mitea