Transparent
Inloggen
Sluiten

Ajax wint met 3-0, Pienaar en Koeman tevreden

12 januari 2005 20:10

Verslaggever: RvN/P.

Ajax heeft de oefenwedstrijd in Zuid Afrika met 3-0 van Ajax Cape Town gewonnen. Bij rust in het vriendschappelijke duel in Zuid-Afrika stond het 0-1 tegen zusterclub Ajax Cape Town. De nieuwe aanwinst Charisteas maakte het enige doelpunt van de eerste helft uit een kopbal na een assist van van der Vaart. In de tweede helft bracht Koeman Obodai, De Jong en Emanuelson in voor Trabelsi, Heitinga en Pienaar. Na een kwartier spelen bracht Escude uit een kopbal de 0-2 op het scoreboard. Het was opnieuw Van der Vaart die voor de assist zorgde, dit keer vanuit een corner. De 0-3 volgde via Maxwell die een een-tweetje met Anastasiou afrondde. Ondertussen was Sneijder inmiddels gewisseld voor Lindgren.

Basis opstelling:

Stekelenburg
Trabelsi, Grygera, Escude, Maxwell
Heitinga, Sneijder, Van der Vaart
Pienaar, Charisteas, Boukhari

Ajax zond het duel live uit via internet. Steven Pienaar, terugkomend van een blessure, liet na de match in een interview in de live-uitzending weten dat hij erg blij was gespeeld te hebben en weer thuis te zijn. Hij gaf aan door hard te werken en de hem door Ronald Koeman gekregen kans in Ajax 1 ver te zijn gekomen als voetballer. Voorts gaf de Ajacied aan dat Zuid Afrika als voetballand groeiende is. Hij riep jonge voetballers op naar hun ouders te luisteren en nam bescheiden glimlachend het compliment dat Zuid Afrika trots op hem is in ontvangst.

Ronald Koeman is tevreden over de match en vind het trainingskamp fantastisch: de omstandigheden waaronder Ajax zich voorbereid zijn prima: er kan goed getraind worden zodat de voorbereiding op het nieuwe seizoen optimaal is. Koeman gaf eveneens aan blij te zijn met Charisteas, omdat het een extra mogelijkheid is.

Meer op




Tags

koeman pienaar afrika charisteas vaart cape escude heitinga match maxwell town trabelsi afrondde anastasiou boukhari emanuelson glimlachend grygera jong lindgren obodai ontvangst scoreboard stekelenburg terugkomend trainingskamp tweetje uitzending voetballand zond zusterclub

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meer dan 35.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde alvarez backup berghuis bergwijn bertjek brekers brobbey chelsea elsimao excelsior godts henderson hlynsson kiki kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mannsverk nypan overbruggen potter rensch roon sosa sutalo tadic tahirovic taylor zucht