Transparent
Inloggen
Sluiten

G14 krijgt uitleg plannen Euro League

28 augustus 2000 22:26

Verslaggever: RvN

Op 22 september komt de G14 weer bij elkaar. De G14 is een verzameling van 14 topclubs die ene verbond hebben gesloten om samen meer druk te zetten bij de UEFA en meer voor elkaar te krijgen. Van Nederland behoren Ajax en PSV tot de G14. Naast de G14 lopen er nog verschillende andere trajecten om nieuwe Leagues op te zetten. Zo heeft o.a. Telefonica een aantal clubs ene bod gedaan om een nieuwe Europese competitie op te starten. Daarnaast lopen natuurlijk de plannen van een aantal clubs uit de kleinere competities om een nieuwe competitie op te starten.

De landen uit Scandinavie hebben zich al van de plannen gedistantieerd. Na uitlatingen op haar eigen website lijkt ook Anderlecht weinig geinteresseerd in een dergelijke formule. Vooralsnog hebben alleen Nederland en Schotland hier echt haast achter gezet. De positie die de Portugese clubs innemen is nog onduidelijk. Het laatste uitgangspunt van de Euro League is dat Nederland, Schotland, Belgie en Portugal elk 4 ploegen leveren.

Ajax en PSV moeten op 22 september uitleg geven over de plannen voor de Euro League aan de Top14 waar verder alleen clubs in zitten uit Duitsland (Munchen en Dortmund), Spanje (Real en Barcelona), Italie (Juventus, AC Milan, Inter), Frankrijk (PSG, Marseille, Monaco) en Engeland (Liverpool en Manchester United).

Daarnaast staat op die datum de formele verkiezing van de nieuwe voorzitter van de G14 op het programma. na het vertrek van Sanz van Real Madrid zal zijn opvolger Perez direct de nieuwe voorzitter van de G14 worden.

Meer op




Tags

nederland schotland anderlecht barcelona belgie dortmund duitsland engeland frankrijk gedistantieerd haast inter juventus leagues liverpool madrid marseille milan monaco perez portugal psg sanz scandinavie telefonica trajecten uefa verbond verzameling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Ajax



Ajax E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Ajax E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 35.241 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aarde berghuis bergwijn bertjek brobbey chelsea elsimao excelsior godts hato henderson hlynsson jordan kaplan kiki kopper kroes leiderschapskwaliteiten linksbuiten mum potter rensch sevic sosa sutalo tadic taylor tsjah voetbalkwaliteiten zucht